INNHOLD

I tillegg til tobakk kan vann, nikotin og smaker, snus og andre nikotinprodukter inneholde noen e-stoffer. Dette er de vanligste stoffene i snusen din.

 

E325 – Natriumlaktat

Natriumlaktat er en surhetsregulerende antioksidant. (antioksidant forhindrer at stoffet reagerer dårlig med oksygen). Det forbedrer også effekten av antioksidanter på avgjørelse og misfarging av et produkt. Stoffet er laget av melkesyre og brukes, unntatt i snus, for eksempel i godteri og ost.

 

E414 – Gummi Arabicum

Gummi arabiskum (jevne arabisk gummi, akasia eller akacie gummi) er en naturlig gummi. Kort sagt, det er den herdede sågen hentet fra to acacia trær – Acacia senegal og Acacia seyal. Stoffet fungerer som et spiselig bindemiddel og er fortsatt en viktig ingrediens i noen snøtyper og mye søtsaker. Blant annet er geléhallon, marshmallows og M & M. Mykt og elastisk godteri, som vingummi, kan bestå av 40-50% tyggegummi arabicum. Gummi arabisk tykkere, gir volum, stabiliserer tekstur, forsinker sukkerkrystallisering og gir en skinnende og fin overflate. Fordi stoffet er avledet fra en ert / bælgplante, kan allergi mot erter, bønner og jordnøtter overreacte når de får gummi arabicum.

 

E422 – Glycerol / Glyserin

Glycerol er et fuktighetsgivende middel. Stoffet er klassifisert som en alkohol og er helt ufarlig for kroppen. Den brukes av noen snusprodusenter, men ikke så mye som propylenglykol (E1520). Det er et ekstremt vanlig tillegg til andre matvarer også. Godteri som; Iskrem, søtsaker og bakverk inneholder ofte ingrediensen.

 

E460 – Mikrokrystallinsk cellulose

Mikrokrystallinsk cellulose fremstilles ved behandling av alfacellulose fremstilt av cellulose fra fiberrike planter. Emnet er en tekstur og struktur sensor, et fortykningsmiddel og en stabilisator. Den brukes i noen snøtyper, men også i tomatsaus og iskrem.

 

E463 – Hydroksypropylcellulose

Hydroksypropylcellulose er kjemisk et karbohydrat basert på sukker glukose. I næringsmiddelindustrien har emnet mange forskjellige bruksområder. Primært som fortykningsmidler, men også som fyllstoffer, diettfibre, blekemidler og konserveringsmidler. Det forhindrer også at stoffene støter sammen i snusen din.

 

E500 – Natriumkarbonat / Soda

Bak E500 skjuler natriumkarbonatet. Natriumkarbonat er grunnleggende og kan finnes naturlig, men det er også syntetisert fra saltvann og karbondioksid. Faget er en surhetsregulator som også frigir nikotin i snusen din. E500 finnes i de aller fleste snøtyper.

 

E504 – Magnesiumkarbonat

Magnesiumkarbonat, et naturlig forekommende mineral, som virker både surhetskontroll og klumpforebygging. Faget kan brukes uten begrensning i snus og andre matvarer. Men ikke mer enn nødvendig.

 

E950 – Acesulfam kalium

Acesulfam kalium er et søtningsmiddel som brukes i mange matvarer. Tilsetningen kan ha bitter ettersmak, og den er omtrent 200 ganger sterkere enn vanlig sukker. E950 er ofte blandet med andre kunstige sukkerarter for å etterligne naturlig sukker og gi din snus en søt, balansert og god smak.

 

E965 – Maltitol

Maltitol eller maltitolsirup er en sukkeralkohol som brukes som søtningsmiddel og en blanding. Stoffet er syntetisk laget av sukker maltose og er nesten like søtt som vanlig sukker. I tillegg til snus, brukes maltetol også i sukkerfrie desserter, is, syltetøy, godteri og frokostblandinger.

 

E1520 – Propylenglykol

Propylenglykol brukes som tidligere nevnt i de fleste snøtyper. Det er fuktighetsgivende og konserveringsmiddel med omtrent samme bruk som E500. I superhøye doser er det giftig, men så dreier det seg om å drepe noen liter eller så.